Seuraa meitä


Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Softshell vai kuorivaatteet välikauteen?

Yleinen kysymys jota kuulemme asiakkailtamme on; 

Hankkiako lapselle softshell vai kuorihaalari, takki ja housut välikausien ulkoiluihin? Ja mihin tarvitaan kuravaatteita?

Tähän ei ole mitään yksiselitteistä vastausta, sillä varustetarpeet vaihtelevat lapsen persoonallisuuden, sään ja käyttötarkoituksen mukaan.


Avaamme tässä tekstissä kunkin tuoteryhmän ominaisuuksia, vahvuuksia ja heikkouksia, joiden avulla toivottavasti ostovalinnan tekeminen on hieman helpompaa.
Käytämme viitteenä valikoimastamme löytyvien tuotteiden ominaisuuksia, eli mikäli vaatteesi ovat toisaalta hankittuja, voi teknisissä ominaisuuksissa olla eroavaisuuksia.


Ennenkuin luet pidemmälle, mieti hetki teidän tarpeitanne ja lastasi ulkoleikeissä.

Onko hän rohkea ja likaa pelkäämätön lätäköissä loiskuttelija, vai kenties rauhallinen, siisti ja varovainen leikkijä? Entäpä asuinpaikkanne ympäristö? Asutteko kaupungissa, vai maaseudulla? Onko lähistöllä kosteaa metsämaastoa, vai suuntaatteko yleisemmin kaupungin asfalttipäällysteisiin leikkipuistoihin?


Softshell (Reima ja Molo Kids)

 Ominaisuudet:
  ++ Vedenpitävä (n.8.000-10.000mm Vesipilari)
+++Tuulenpitävä 
  ++ Hankauksenkesto (n.25-80.000)(Reima)
    + Hengittävyys   (n.3.000-5.000g/)
    + Kevyt vuoraus

 Vahvuudet ja heikkoudet:

Miellyttävän pehmeä ja joustava, hyvin istuva sekä viehättävän näköinen materiaali, joka käyttömukavuutensa ansiosta päätyy usein lasten itsensä lemppareiksi ulkoilussa. 
Parhaimmillaan nämä vaatteet ovat tuulisella,viileällä ja kuivalla kelillä. Vedenpitävyyden ansiosta softshell sopii kuitenkin päälle myös sadepäivän kävelyille, mutta vesilätäköissä rymyämiseen on syytä pukea kurahousut kaveriksi, sillä valikoimassamme olevissa softshelleissä ei ole teipattuja saumoja. 
Softshell suoriutuu hengittävyydessä selkeästi huonommin, kuin kuorihaalarit, jonka vuoksi kuumaverinen, aktiivinen ja urheilullinen lapsi saattaa tuntea softshellin hiostavana päällä. Toisaalta saman ominaisuuden ansiosta rauhallisempi lapsi pysyy näissä lämpimämpänä. Softshell-tuotteet sopivat myös välikerrokseksi.


Kuori (Reima ja Molo Kids)

Ominaisuudet:
+++ Vedenpitävä (<10.000 vesipilari + teipatut saumat)

  ++ Tuulenpitävä

  ++ Hankauksenkesto (20-80.000) (Reima)

+++ Hengittävyys (7.000->)

Vahvuudet ja heikkoudet:

Kuorihaalarit, takit ja housut hengittävät erinomaisesti ja sopivat siitä syystä aktiivisimpienkin lapsien ylle urheilukentillekkin. Teipattujen saumojen ansiosta lapsi pysyy kuivana märälläkin kelillä.
Kuorivaatteissa ei lähtökohtaisesti ole vuorta, jolloin lämpimyyden säätäminen tapahtuu välikerroksia , esim. villaa lisäämällä.


Ja mihin niitä kuravaatteita tarvitaan?

Kuravaatteet, kurahousut, kurahaalarit, kurahanskat, kaikille näille löytyy käyttöä pienillä lapsilla, jotka nauttivat sadekelin leikeistä. Päiväkodin työntekijät ja vanhemmat kiittävät, kun rapa ja kura lähtee helposti pyyhkimällä ja alemmat kerrokset pysyvät puhtaana ja kuivana. 
Vuorettomat kurahousut on helppo lisätä esim.  softshell haalarin päälle ja riisua päältä ulkona, jolloin säästyy sotkulta eteisessä.

Reiman kurahaalari on kätevä asu vesileikkeihin, kevyt vuoraus ja teipatut saumat pitävät huolen, että leikkijä pysyy kuivana ja lämpimänä.


Yhteenveto:

     Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi